Selasa, 1 November 2011

Hak! Hak! aku request tag dari Afiqah Airil... *malu..*


Hakhak.. *GelakMalu* petang tadi aku baca blog Afiqah Airil  pasal satu entry main tag-tag soalan kat orang. Serius, aku memang tak pernah main benda nih, sebab tu aku teruja bila baca soalan yang ditag kepada Afiqah and aku request untuk ditag jugak! Hahahahaaa... *Kipas Muka Dengan Jari, Panas!* Lepas tu kan... Sebab Fiqa sangat baik hati, dia pun taggedlah nama aku... hehehee... 

*Mia!, stop jadi malu bagai, macam orang nak masuk minang*. Nah, sekarang aku nak jawab soalan-soalan tu. Oh, eksited!.. :p


Rules of this game :

1. you must post these rules.
2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the question that tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tagged and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in tagging section "YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS" "YOU ARE LEGITIMATELY  (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONEST) have tagged 11 people.


Each person must post 11 things about themselves in their journal.

MiaKaftiya is....

  1. Pemalu
  2. Pendiam
  3. Penyegan
  4. Pemalas
  5. Penulis (Tak official)
  6. Pelakon (Hanya semasa ingin melakonkan watak-watak dalam imaginasi untuk ditulis)
  7. Penyanyi (Hanya apabila tiba-tiba teringat soundtrack dari drama dream high dan boys over flowers) 
  8. Pelukis (Hanya apabila tak yakin nak jahit manik kat baju orang pakai 'agak-agak' jer)
  9. Penghibur (Penghibur? Heh! Penipu iye.)
  10. Perekacipta (Hanya apabila nak masak spageti bolognese *betul ke aku eja tuh?* tapi tak cukup bahan dan main campak-campak je bahan dalam kuali ikut suka hati dan berbangga bila adik aku, amin makan dengan lahapnya! Oh, tetiba rasa nak buat lagi..)
  11. Penghingus, boleh? (Aku tak tau lah kenapa penyakit selesema aku ni tak baik-baik lagi?. *Maria.. kamu bayangkan yang duit RM70 tu kamu buang dalam tong sampah* tiba-tiba teringat dialog kak ina dengan kak dayah yang marah aku tak makan ubat yang berharga RM70. Huhuhuuu...)




1. What is the letter for your first name?
    M untuk Mariya, Mia, Mariyatul. Wahhh.... :p

2. What is your hobby?
    Membaca, novel biasanya. Lagi?... Urmm... Selak-selak buku nota then pikir apa point yang nak ditulis untuk next bab for Iman Harraz, kadang-kadang menjahit manik, kalau rajin. And mostly habiskan masa depan laptop buat entah apa-apa benda yang membuang masa, huhu.

3. Scuba diving or jungle trekking?
    Scuba? Errr.. i allergic dengan laut u know. Nak mandi laut pun selalu terimagine ada jerung, lepas tu nampak dia punya sirip yang terapung kat permukaan air, kemudian.. err.. ok, Jungle trekking!

4. Which social network do you prefer?
   facebook, Blogger.

5. Are you in love with someone?
   Err.. yes! He's Iman Harraz. Hahaha... 

6. How many times you online your FB every week?
    Countless! Balik kerja terus cari notebook, all night long duduk dalam bilik ngadap facebook, hari cuti? lagilah!. Oh, teruknya kau mia... *geleng kepala*  :(

7. Do you think you will ever get married, if yes when?
    Insyaallah i will. When? Ok, nak pergi cari pak we sekarang... *gelabah* 

8. Do you believe in love at first sight?
    Of course! And always. I had crush on kim beom when i see him for the first time in Boys over flowers. Kim beom and his killer smile! Oh my.. *Melted*

9. Where do you want to go for your honeymoon?
    Errr.... akan 'dipikirin' kemudian. Haha..

10. How many people do you admired?
      1. Ana Raffali. 2. Zahiril Adzim. 3. Siti Saleha. 4. Nurul Syahida. 5. Syarifah Abu Salem. 6. .... (Habis? yang cinta pertama, kawan baik, orang muda, cinta monyet tu pun nak dikira jugak ke???) Eh, eh.. alamak!

11. What did you think of me, Afiqah Airil at first sight?
     Err..er... masalahnya kita tak pernah jumpa. Macammana erk? Hehehe..

Eh, habis dah? Alaaaaa.... oh, aku kena create lagi sebelas soalan eh? Baik, baik, nanti aku dah pikirkan soalan aku akan tag kat orang yang baca dan tinggalkan komen pulak! Anyone??..

p/s : Sorry kalau BI aku macam hampeh! Hahaha... *Blushing*

5 ulasan:

afiqah airil berkata...

alah comelnya kak mia. :)
thanks sudi jawab,
jom kita jumpa! hehe..
btw, akak! nama ayah saya Airil bukan Airel macam nama artis pulak. hehe..glamour gitu. :D

Nyamuk Terbang berkata...

feewiiit...xpa2 nnt kiter tag awk eh

mia kaftiya berkata...

hahaha.. alamak, tersalah taip lagi! itulah glemer sgt nama tuh. hehe.. :p

Kayrel berkata...

kak mia mmg kelaka

Zul Fattah berkata...

haha.. sengal...