Selasa, 27 Disember 2011

girls generation? Bukanlah! This is the family generation



Nampak tak apa yang ditulis tu? Yes, Hari keluarga untuk kali pertama bagi keluarga Ban/Hendun (Arwah atuk dengan opah kami, hiks ;p)  Sebab sebelum ni selalunya buat family day untuk keluarga Bisah/Lebai Salleh (Onyang kami) je setiap tahun, jadi ini close tu adik-beradik abah je la. Tak termasuk sepupu-sepapat, duapupu-tigapapatlah semualah kan..

So, seterusnya, biar gambar je yang bercerita sebab aku tak tau nak cerita apa. >_<



 "Mereka" masak sendiri siap bakar ayam ikan segala bagai, dekat kebun yang ada pokok buah-buahan yang buah langsatnya berjuntai-juntaian tunggu dipetik jer! Wahh.. teringin tak? hahaha.. ;p ("Mereka", bukan "kami" sebab aku tak tolong masak sekali pun! hukhuk.. x_x)


yeah.. dekat kebun buah-buahan yang ada sebatang anak sungai jernih, yang semua lapisan umut pun boleh mandi manda tak payah risau lemas atau tak cukup kedalaman sebab.. memang best! *Ibu jari tegak*


Ha'aahhh, dekat kebun buah, yang buah pulasan dia sangat baaaanyyyaaakkkkk... *Mulut ternganga*


Dan buah rambutan!! *Tutup mulut dengan sepuluh jari*



Makan sampai lebam dan tolak-tolak gigi dengan lidah sebab nak buang sisa rambutan yang tersekat kat gigi! ;p

kemudian terjun sungai, mandi manda dengan budak-budak yang aku sendiri pun dah keliru, ini adik saudara ke atau anak saudara?? Sebab umur diorang masing-masing macam lebih kurang je. *Pheww*


Macam kanak-kanak ribena yang asyik peace aje bila nampak kamera. :p



okeh, dah mandi sungai, balik kejap pergi kenduri, lepas tu baru boleh peluk-peluk budak comel nih! Hahhaa.. eh, muka kitorang macam sama kan? Kan?? *wink!*



Budak comel yang ramai peminat... tadi dengan mak ude, sekarang dengan mak hanim pulak! Hahaa.. ;p


Oh, sekarang dengan mak ngah oyah pulak!


Allrite.. it's game time!





Achik lee dengan alang memang... memang.. grrr... hihi, kejam! Hahaha.. ;p








Oh, candid time pulak! ngeee  : )





Dah, gambar habis cerita pun habis. And that's the end.



p/s : Ini entry orang pemalas! Pemalas nak taip banyak-banyak so masukkan gambar je. huhu.. ;p

3 ulasan:

RazFiRa berkata...

wah... meriah.. bestnyer.. nak rambutan sket

Cik Eka berkata...

wahh sungai kecik tu cm best jer...hehehe

♥ afiqah ♥ berkata...

alaa..xpe, picture speaks louder than words. hehe. ;) best nyaaa~