Ahad, 8 September 2013

Cabaran jahit Dress

Assalamualaikum,

Sejak 1/9/13 yang lepas dah genap setahun aku belajar/kerja kat Sentuhan Intan (bahasa pasarnya kedai jahit kak maria tu laahhh..) setelah berjaya menjahit 3 helai baju sendiri SEPANJANG TEMPOH SETAHUN ITU, sekarang aku ada azam baru untuk belajar bersungguh-sungguh dan tak mahu main-main lagi waktu kelas. Hah hah hah. *azam berkobar-kobar sangat..

Setelah berjaya menyiapkan dua tempahan baju kurung yang datangnya dari akak dan ieka, aku kini mengorak langkah seterusnya untuk jahit dress aku sendiri pulak. *nampak tak? Tahap ketinggian azam baru maghiyatul kaptiyoh tu? ;p 

Sebenarnya aku teeerrriiingiiin sangat nak pakai baju macam ni sejak sebelum raya tu, so aku suruhlah ieka orderkan through instagram dia, tapi sebab dia asyik 'lengai', lupa, nantilah, esoklah etc. penyudahnya sampai ke sudah pun aku tak dapat baju yang aku idam-idamkan itu. 

Lepas tu tetiba aku terfikir (selepas memasang azam baru tu kanz..) kalau susah sangat nak beli, apa kata buat je? Lagipun budget untuk beli material tak semahal harga kalau kita beli siap pun. So, ya i'm gonna to make it myself? *kedip mata tak percaya*


Cuma sekarang aku tengah konpius sekejap, aku nak buat design macam kat atas ni (KEDUT KAT PINGGANG) ke atau yang macam kat bawah ni?..



Jangan pandang pada dia punya ribon, motipnya kat situ, pinggang dia tak ada kedut. (Aku belum ada keyakinan yang tinggi untuk pakai baju beribon kat pinggang walaupun yang sebenarnya hati aku menggeletek teringin nak pakai. Hoho) 

So, bagaimana hasilnya nanti? Sama-samalah kita nantikan..




OMG tak sabar nak pergi kelas, nak buat pola- nak gunting kain- nak jahit dress nude + pink ittew tue..  >__<  *nampak tak.. ittew tengah teruja ni.. hikhik.*



Tiada ulasan: