Khamis, 19 Jun 2014

ramadhan is coming..


Assalamualaikum,




Ramadhan is just around the corner, tapi aku baru habis ganti puasa hari ni. Whaaaaa?? Perangai tak berubah, tiap-tiap tahun mesti habiskan ganti bila dah nak masuk ramadhan. Wuwuwu.

Oh, btw ramainya yang tempah kurung moden scallop (sebenarnya tak ramai mana pun, 'kekwat' harus gempak, baru DIVA! ;p), jadinya aku nak stop dulu untuk scallop sehingga selepas raya, jadi kalau nak tempah, mohon tempah baju kurung, kurung moden atau jubah/dress. Tak mahu ambil baju yang rumit sebab takut nanti malas/penat/mengantuk di bulan puasa itu karang baju raya korang pulak yang tak siap kang ha.

Beading juga diterima, tapi sebab dah syok sangat menjahit baju kekadang aku malas jugak nak buat beading. Kalau nak suruh aku jahit manik syaratnya korang kena beli sendiri manik sebab aku tak ada masa nak keluar pergi beli manik, because kedai manik is so far, far away, and i iz jarang keluar dari this small town, called sungkai. Tambah-tambah bulan puasa, lagilahhh..

So, selamat-ganti-puasaaaaa... *jeling kak maria dan oly* Hi-5 dengan Qila sebab dah merdeka! Sebelum ramadhan tiba, hargailah ia dengan MAKAN makanan yang dah lama tak makan, pergi bercuti dan MAKAN puas-puas, buat POTLUCK party dengan kawan-kawan, juga cousins and aunties, tingkatkan stamina diri, minum banyak air, warm up dengan baca al-quran, kemas rumah macam nak sambut raya dan.. tengok Tanyalah Ustaz kat tv9 tiap-tiap pagi untuk menambahkan aura dan 'kepedasan' (eh, abang pedas Iris? Tetibe) Romadhonnn...


Till then nasihat-tidak-berguna dari Mariyatul Kaftiyah. Kalau nak tempah baju, mesej/call kita kat phone/fb/datang-jumpa okey divas?


Wah, fefeling I LOVE U STUPID sangaattt... ;-p

Tiada ulasan: