Sabtu, 5 Jun 2021

Untuk bacaan orang yang rajin baca blog ni pada 2021


-Gambar hari raya pertama tahun ni-


Hai? Ada lagi ke manusia yang masih jengah ke blog ni? 


Update terbaru tentang aku untuk dibaca oleh aku pada tahun tahun mendatang 🤣

  i'm doing good, for now dah jadi tukang jahit. Sekarang dalam proses nak siapkan manuskrip untuk projek ebook dengan kawan-kawan penulis. Seraaaammmm kite wak, dah lah tak pro menulis, dah lama tak tulis pulak tu pastu kena siapkan manuskrip 10k words, perrghhhh nak siapkan 15 mukasurat pun belum tentu, inikan pula nak capai anggaran 50 mukasurat. Memang terketar-ketar kite dah tulis beberapa mukasurat pastu rasa macam apabendaaaa kau tulis ni kaptiyohhhh? 


Kelemahan terbesar akulah tu, suka lost in the middle of the story, pastu tak mau sambung, pastu terbengkalai tulisan tu. Tapi sebab ini projek bersama, dah ada deadline pun, jadi harapan aku agar aku berjaya buat sampai siap, aaminnnn. 

 Pray for kaptiyoh! 


Sekarang tengah lockdown 3.0, tempahan baju masih ada tapi tak rancak, kebetulan malam tadi aku tak boleh tidur sebab tak mengantuk. Mungkin siang dah tidur puas kot, jadinya otak aku bekerja dan bekerja sampai terfikir nak buat kek pandan dan jual. 


Heh, 


Pray for kaptiyoh lagi. 


Aku paling takut kalau dah masuk mood aktif ni, semua benda aku nak buat, semua benda semangat! Tapi bila masuk fasa hibernate tu nanti, satu kerja pun aku tak buat, duduk lah berehaaaaattt sepanjang minggu. 


Hmmmm doakan semua kerja yang tengah aku usahakan/akan usahakan /dan dalam perancangan, berjalan dengan lacar ya.


K bye!

 

Tiada ulasan: